Brukte bøker. Godt utvalg. Enkle søk. God kvalitet.
Handlevogn 0

Vanlige spørsmål

Jeg leter etter en bestemt bok
Hos oss er det førstemann til mølla som gjelder, vi opererer ikke med venteliste på bøker. Det beste rådet er å søke på pbok.no med jevne mellomrom. Lag gjerne et bokmerke til selve søkeresultatet. Du kan også benytte Finn.no sin ordning med lagrede søk. Da får du epost dersom PBOK eller andre legger boka ut for salg.

Hvor mye koster porto?
Porto vises ved utsjekk i nettbutikken. Det avhenger av antallet bøker og den totale vekten. Vanligvis, men ikke alltid, sender vi med "Pakke i postkassen"

Når kommer bøkene?
Vanligvis innen en uke. Vi ekspederer bestillinger mandager, onsdager og fredager. I tillegg må det påregnes 1-3 dager for postgangen. Unntaksvis kan leveransen tar litt lengre tid. Men send oss gjerne en epost hvis det mot formodning skulle ta mer enn en uke..

Jeg har fått noen av bøkene i posten, men ikke alle?
"Pakke i postkassen" har en øvre grense på 2 kg. Hvis bestillingen er tyngre, deler vi den opp i to eller flere småpakker med et par-tre bøker i hver. Da kan de komme til deg på ulike dager.

Er det mye arbeid å registrere så mange bøker?
Det unike med PBOK er intelligent bruk av digitale bilder og moderne datateknologi for katalogisering av bøkene. Dette inkluderer strekkodelesing, OCR (Optical Character Recognition - maskinlesing av tekst) og RFID (radiofrekvensidentifikasjon). Vi bruker ikke mye tid på hver bok. Unntaksvis fører dette til at boka viser feil forfatter og tittel i nettbutikken.

Hvor mange bøker har PBOK?
Vi har mer enn 40.000 bøker. Målet er at når du søker på en bok hos oss skal du finne den! Men vi har fortsatt lang vei å gå før det målet nås.

Hvordan skjer prisingen?
I oppstarten vil prisingen være basert på en kombinasjon av alder og vekt på boka. I tillegg prises enkelte bøker individuelt. Vi vil etter hvert redusere prisen for bøker vi har mange eksemplarer av. Også bøker som har stått lenge i hyllene vil få prisreduksjoner. Etter hvert som vi opparbeider oss litt salgshistorikk på forfattere og titler vil prisen avledes av salgshistorikken.

Kan jeg kjøpe serier?
Nei, alle bøkene selges enkeltvis. Men ved å kjøpe 7 enkeltbøker klarer du kanskje skaffe deg en serie på 7 likevel? Et tips kan være å søke på ryggbildenummeret.

Hvordan registreres bøkene?
I hovedsak automatisk fra bildene. For nye bøker er strekkoden det viktigste. For bøker etter 1970 maskinleses ISBN-nummeret. For eldre bøker registreres forfatter og tittel manuelt nå i oppstarten. Men etter hvert blir også det mer og mer basert på den maskinleste teksten som sammenliknes med vår egne interne og voksende bokbase. Algoritmene for dette er under stadig utvikling.

Hvor kommer bøkene fra?
De fleste bøkene i nettbutikken er gaver fra enkeltpersoner eller overskuddmateriell fra gjenbruksbutikker. PBOK kjøper bøker bare helt unntaksvis, og da kun i store kvanta.

Hvorfor er bildekvaliteten så ujevn?
Ja, det er en del bilder som ser litt rare ut. Ha litt tålmodighet med oss. Barnesykdommer og eksperimenter fra pilotperioden er et tilbakelagt stadium, og fremover blir kvaliteten bedre. Boka kan være bra selv om bildene ble litt dårlige! Du skal ikke skue hunden på hårene. Du skal ikke dømme boka etter permene. Du skal ikke forkaste PBOK på grunn av bildene.